Nu înţeleg cum zici. Eu înţeleg că participanţii vor primi codul înainte ca acel cod câştigător să fie ales şi trimite adresa
Eu înțelesesem în primă fază că doar câștigătorii vor trimite informații. Acum, după încă 2 citiri încep să-ți dau dreptate.
participanţii vor primi codul înainte ca acel cod câştigător să fie ales şi trimite adresa odată cu participarea alături de codul său. Înainte ca premiul să fie atribuit unui cod, organizatorul va avea o listă care va arăta aşa
483920182 - Nume1, Prenume1, Strada X1, nr. Y1, etc.
283021737 - Nume2, Prenume2, Strada X2, nr. Y2, etc.
.....
143432989 - Numen, Prenumen, Strada Xn, nr. Yn, etc.
Păi asta mi se pare și mai nasol. Adică cineva poate să facă o tombolă cu niște abțibilduri și să facă rost de 100 de adrese fizice ale unor persoane interesate de bitcoin. Pare varianta benevolă a ce s-a întâmplat după hack-ul de la Ledger.
Păi tocmai de asta theymos sugera ca adresele să fie distribuite pe orice altă cale, doar nu prin Bitcoin Talk. theymos de fapt va avea acces doar la două informaţii. Numele membrilor participanţi şi codurile atribuite. Organizatorul va avea acces la două informaţii. Codurile atribuite şi adresele.
De fapt nici măcar organizatorul nu ar trebui să aibă acces la mai mult decât adresele câștigătorilor.
Cred că asta ar fi cea mai negativă parte. Într-o tombolă obişnuită, trimiţi adresa DOAR în situaţia în care eşti declarat câştigător. În sistemul propus de theymos, toţi participanţii sunt nevoiţi să îşi listeze adresa într-o bază de date. Pericolul creşte substanţial dacă organizatorul are scopuri necurate.
Exact. Suntem pe aceeași lungime de undă până aici.
O concluzie ar fi că sistemul propus de theymos, în forma asta cel puțin, pare mai nasol / periculos decât ce avem acum.
De aceea am venit cu sugestia de mai sus. Dacă toate adresele ar fi criptate de la bun început sub un cod şi o parolă, atunci un pericol va fi diminuat iar celălalt va fi eliminat complet.
Am o idee care s-ar putea să fie mai bună decât criptarea. Eu cred că organizatorul poate să primească:
483920182 - Adresa1 de bitcoin
283021737 - Adresa2 de bitcoin
.....
143432989 - AdresaN de bitcoin
Fiecare utilizator își știe identificatorul. Adică tu știi că ești 483920182, eu știu că sunt 283021737 ș.a.m.d. (sper că nu greșesc).
Utilizatorul își dă o adresă de-a lui de bitcoin (preferabil goală și temporară), nu adresa poștală.
Câștigătorii vor trimite de pe un mail temporar încă un mesaj către organizator, probabil conținând un link de privnote. Iar în notița respectivă va fi un mesaj semnat cu adresa de bitcoin "de mai sus", conținând numele și adresa poștală, precum și numele concursului și "data de azi".
E într-adevăr mult ping-pong de informații, dar s-ar putea să meargă... cel puțin dacă nu am înțeles iar ceva greșit