Bazı yanlış anlaşılmalar var, onları düzeltelim bu yazıyla. Birde dün yazdıklarımı toparlayayım. Gece yazamadım detaylı.
Trust Depth, DefaultTrust Ayarları
Trust settings sayfasından trust listenizi ve ayarları düzenleyebilirsiniz. "DefaultTrust" ibaresini listenizde tutarsanız, mevcut bulunan tüm DT1 üyeleri listenize eklenmiş sayılır. Trust List oluşturmanın amacı şudur: Önceden kararlarına itimat ettiğiniz üyeleri listeler ve onların kararlarını (feedback'leri, flag oylarını) otomatik görüntülersiniz. Bu yüzden:
Sadece ticaret yaptığınız bir üye ile alışveriş yaptığınız için Trust Listenize eklemeyin. O kişilerin yargılarına güveniyorsanız listenize ekleyin. Yargılara güven; yani önceden mesajlarını takip etmişsinizdir güvenirsiniz. Yada verdiği adil merit, trust listesine bakarsınız yargılarına güvenebilirim dersiniz. Mantık olarak böyle bir şeydir trust list. Yargılarını otomatik görmek istediğiniz kullanıcıları listenize ekleyebilirsiniz. Yani bu listenin
kişisel olmasının sebebi budur.
Bu listedeki adamlara "kefil" olduğunuz anlamına gelmez. Sadece yargılarını beğendiğiniz için, feedbackleri otomatik görüntülemek için ekliyorsunuz. Sonuç olarak bir kişi on tane üyenin trust listesine girmişse DT seçimlerinde seçilme şansı olur. (Belirli merit ve bazı şartları var anlatmıştım bunu). Bir kişi bariz dolandırıcı, trolse diğer üyeler bu kişiye güvendiğiniz için sizi de güvensiz bulabilir. Sizi distrust listesine ekleyebilirler. Fakat bir kişiyi trust listenize eklediğiniz için hakkınızda flag açılmaz. Flaglar sadece somut dolandırıcılık durumunda açılabilir. Negetif feedback de verilmez normal şartlarda, veren olabilirse de o kişi sistemi doğru kullanmadığı için güvensiz olur. Feedback'lerde moderasyon olmadığı için ona karışılamıyor çünkü.
Yargılarına güvenmediğiniz bir üyeyi de, başına ~ işareti ekleyerek disttrust listenize eklemiş olursunuz. "Bu kullanıcının yargılarına güvenmiyorum" anlamına gelir. DefaultTrust listenizde ekli ise, aynı zamanda DT olan bir üyeye güvenmiyorsanız onu distrust edebilirsiniz.
Trust Depth 0 ise: Sadece eklediğiniz üyelerin feedback ve oylarını görüntülersiniz ("DefaultTrust" ekliyse DT1 üyeleri de listenizdedir)
Trust Depth 1 ise: Listenizdeki kişilerin, güvendiği kişilerin feedback ve oyları da görüntülenir.
Trust Depth 2 ise: Listenizdeki kişilerin, güvendiği kişilerin, güvendiklerinin feedback ve oyları da görüntülenir
Trust Depth 3 ise: Listenizdeki kişilerin, güvendiği kişilerin, güvendiklerinin, güvendiklerine ait feedback ve oyları da görüntülenir.
Trust Depth 4 ise: Hemen hemen bütün forum diyebiliriz artık. Ortalama 1 kişinin bile güven listesinde olan herkesin feedbackleri görüntülenir.
Trust Depth ayarı kaç olursa olsun, derinlik kademelerinde yer alanlar listenizde
ekli olmuş
sayılmaz. Sadece feedback ve oyları görüntülersiniz. İdeal olarak Trust Depth 0 seçmek ve kişisel bir liste yapmayı tavsiye ederim. Forumda yeniyseniz Depth 1 veya en fazla Depth 2 ayarlamayı öneriyorum. 2 ayarladığınızda ve DefaultTrust'ta eklemişseniz, tüm DT2'lerin feedback ve oyları görüntülenir otomatik.
Yararlanılan
kaynak