Jak dotąd w kampanii było 60 wolnych miejsc, z czego dwa zawsze były zarezerwowane dla wyjątków. Wygląda na to, że liczba uczestników będzie stopniowo ograniczana, bo na liście maksymalna liczba uczestników została zmieniona z 58 na 57. Stawki za post praktycznie nie zmieniły się od początku, więc trudno się dziwić, że próbują zmniejszyć wydatki bez nagłego wyrzucenia kilku osób...
Nie chcę otwierać tej puszki pandory, bo jak zwykle skończy się to kłótnią, której na pewno nikt nie chce.
Aplikowałem już 6 razy i byłem dwa razy w finałach do Chipmixera, a raz w ścisłej czołówce (top 3). Później zdobyłem jeszcze więcej meritów, przybyło pozytywnych adnotacji, dostałem się do setki najbardziej meritowanych, mam ponad 2700 reportów ze 100% skutecznością i ciągle ich przybywa, pracuje w Spambusters Club, opublikowałem masę nowych wątków, pomagałem początkującym, jestem aktywny non stop od prawie 3 lat (30 - 70 postów na tydzień i tylko kilka usuniętych przez moderatorów), itd. Czyli moim zdaniem zmieniło się na plus lub chociaż pozostałem na takim samym wysokim poziomie.
Pomimo wszystko im dalej tym gorzej i ostatnio byłem zupełnie pominięty. Od razu chcę uprzedzić, że wiem, że merity, itd. nie są tak ważne i liczy się raczej ogół zasług (wkład na forum).
Jeżeli dwa razy byłem w finałach i nawet przybyło pozytywnej aktywności na koncie, powinienem chociaż być brany pod uwagę w kolejnych podejściach, ponieważ to było jeszcze przed Livecoinem, teraz bym w zupełności zrozumiał takie wybory. Oczywiście wiem, że dużo zależy od konkurencji ale zupełnie pominięty dwa razy, co się zmieniło? Moim zdaniem dużo i to na lepsze.
Widzę ludzi, którzy są w kampanii i nigdy nie piszą, więcej jak kilkanaście postów, a bardzo często mniej dosłownie kilka. To oczywiste, że nawet bardzo wysoka stawka nie może zachęcić takiego użytkownika do częstszej frekwencji i regularnego pisania kilkudziesięciu postów, wiec po jakimś czasie powinien zostać wymieniony, a nie trzymany, bo ma plecy i znany username. Sorry ale tak to widzę.
Nawet kiedyś (jak zostałem hero) napisałem do CiemnejGwiazdy o wyjątek. Jeżeli będziecie chcieli to zacytuję tu ten PM, bo go zostawiłem, taki był długi, że szkoda było usunąć i później wielokrotnie wykorzystywałem różne jego części w tematach o sobie, które wystartowałem na forum.
Meritum jest takie, CiemnaGwiazda odpowiedział na PM, że to nie jest wystarczające, żeby prosić o wyjątek ale powinienem aplikować, jak tylko będzie wolne miejsce (tak jak bym tego wcześniej nie robił
). No i właśnie później, po tej odpowiedzi, dwa razy byłem w finałach ale minęło trochę czasu, a ja się nie przypominałem, żeby nie być nachalnym, więc CiemnaGwiazda zapomniał o mnie, co jest oczywiste on dostaje takich próśb 100 na miesiąc. Chociaż w międzyczasie obdarował mnie całą masą meritów, także nie wiem czy mnie nie zapomniał lub chociaż nie widział regularnie? Dodatkowo kiedy wspomniałem o tym, że byłem już dwa razy finalistą w moim poście/aplikacji, zostało to źle odebrane i widziałem kąśliwe komentarze. No to jak się przypomnieć w inny sposób, kiedy nie masz ciągłej lub bliższej interakcji z menedżerami? Kiedy piszą, żeby nie wysyłać PMów, bo się w ogóle nie dostaniesz. Jakieś błędne koło
.
Czasem widzę sygnaturę Chipmixera i totalny spam, biorąc pod uwagę jakość (jaka powinna być) w tej kampanii, więc sprawdzam wtedy takiego delikwenta i już nie raz trafiłem na konta praktycznie z kilkoma meritami, nie wysokich lotów posty, brak wystartowanych tematów, brak pozytywnych adnotacji w truście (dosłownie ani jednej), itd. Czasem już nie wiem co myśleć?
...pojawiło się jeszcze kilka odpowiedzi, które były parafrazą.
Zgadza się też to zauważyłem i to nie jest kilka przypadków tylko dość częste. Nawet czasem w jednym poście na pierwszej stronie, są trzy podobne odpowiedzi. Nic przeciwko kiedy pierwsza jest słaba, druga średnia, a trzecia bardzo dobra i dodaje coś nowego ale podobne odpowiedzi zdarzają się za często. Zastanawiałem się czy je zaraportować ale są za dobre i moderator ich nie usunie. Szczególnie kiedy nie ma odniesienia do reszty wątku, a nie wierzę, żeby każdy raport był sprawdzany tak szczegółowo, bo nie ma takiej możliwości. Sam bym nie usunął takiego posta jak bym był moderatorem i przeglądał kilkadziesiąt raportów. Wysoka ranga, na temat,ponad 75 znaków, do czego się tu doczepić?
Nie tylko to bo zauważyłem jeszcze dość częsty burst posting z sygnaturą Chipmixera, szczególnie na dzień przed podliczeniami. Idąc dalej nie rozumiem czemu aż tak wszyscy się skupiają na sekcjach Development i Bitcoin skoro następnym razem CiemnGwiazda może chcieć kogoś z sekcji lokalnych. To co przerzucą się wtedy na lokale? Powoli robi się z tego komedia i szczerze rozumiem wszystkich, którzy gonią w jak pies za ogonem, bo sam do nich należę ale mam świadomość, że nie mam szans, bo gdyby tak było już dawno bym się dostał.