Ma da, za sitne radove to ide - tipa renovacija kupaone ili čak i stana - jer za to već imaš papir da si vlasnik a nitko ne zna i ne može lako provjeriti jesu ti radovi u stanu koštali 30 ili 130k eur i jesi li ih radio lani il pred 3 godine.
Pa istu stvar primjenis kod izgradnje kuce na svom zemljistu. Fala Bogu da su ljudi kod nas skloni muljanju.
Ja bi rado platio porez, samo što ne mogu (čitaj: jebeno mi se ne da) dokazati kako je inicijalnih x BTC-a sad x*y BTC-a. Što je najbolje, sve radim po PS-u i da mi se da s tim zajebavati bio bi oslobođen poreza jer mi je sav ulazni BTC stariji od 2 god i nisam uopće izlazio u FIAT. Doduše - morao bi izmuljati neki dokument o tome kako sam kupio BTC pošto sam ga kupio na ulici za keš.
A slicna stvar je i kod mene a vjerujem i kod vecine ovdje. Muka me uhvati od same pomisli da idem prijavljivati porez tako da pokusavam ne previse misliti o tome dok stvarno ne dodje vrijeme za to i ne krenus e vaditi veci iznosi.
Ja sam dosad napravia cashout preko casha i racuna i dokle god cash funkcionira to mi je super bez da se treseš. Ima nasa balkanska Telegram grupa za otkup kriptovaluta tj. USDT-a s preko 4000 ljudi. https://t.me/KriptovaluteTelegram - @EdoFazlinovic je admin, 3% provizije. Inace dobar momak
Da znam za tu grupu, vec sam je sherao par puta ovdje na nasem boardu a i slazem se da je @EdoFazlinovic pouzdan lik za prodati/kupiti kripto. Tko ima malo strpljenja moze tamo doci i do deala sa 0% provizije, a nekad cak i u svoju korist sto je takodjer dobra opcija. Doduse, mozda je pametnije ici sa nekim pouzdanim kao Edo ako je rijec o bas velikim ciframa.
Čitam tu grupu već preko godinu dana i svako malo se suzdržim da nekog ne pošaljem u božju mater.
Imam osjećaj da pol ekipe tamo živi samo od prokletih provizija.
Slazem se da dosta ljudi pretjeruje sa tim provizijama, pogotovo ovi koji trejdaju sa manjim iznosima, ono fore tipa "prodajem 2000 USDT, provizija 1% u moju korist" ali iskreno nemam nista protiv protiv ovih jacih igraca tipa Edo kod kojeg mozes bez problema prodati par sto tisuca eura crypta kad god hoces. Covjek nudi uslugu, nek i zaradi od toga. A i da to ne prolazi, ne bi ljudi trazili.