A dobro, malo sam se krivo izrazio.
Više sam mislio da je za 99 % ekipe u poreznoj crypto velika nepoznanica, nešto o čemu nemaju pojma i kad im pokažemo ispise walleta bit će vjerojatno potpuno izgubljeni.
Imam osjećaj da će biti ''sretni'' da te se nekako riješe, prevedu crypto jezik na svoj ''normalni'' jezik i dođu do nekog zaključka kako te uopće oporezovati.
Barem je takvo bilo moje iskustvo kada sam prije 6-7 godina morao prijaviti internetsku zaradu jer mi je lova sjela direktno na bankovni račun.
Nisam siguran, ali mislim da sam bio čuo ''uzdah olakšanja'' nakon što sam izašao tada iz sobe svog poreznog referenta, nakon što je on sat vremena pokušavao dokučiti koja je prava šifra pod kojom trebam prijaviti porez. (Mislim da tada čak nisu imali posebnu kategoriju, i šifru, za internetsku zaradu pa su mi rekli da upišem šifru kao da sam slobodan umjetnik koji je prodao neko svoje djelo).
Na kraju smo i ekipa u poreznoj i ja bili sretni da je porezna prijava prošla u poreznom sustavu, nakon što je prvih par puta javljalo grešku zbog krive šifre
Imam osjećaj da bi se nešto slično moglo ponovno dogoditi.