Nemam problema s nikakvim zahtjevima i uvjetima i početi ću ih poštovati onog trenutka kad dobijemo crno na bijelo što i kako. Do tad ne izlazim iz kripta (izlazim u neki stablecoin kad će trebati) pa nek se jebu - mogli su dobiti nešto od tog poreza a ovako neće.
Ja razmišljam slično ali vjerujem da bi mogli imati problema s dokazivanjem od kuda smo stekli taj novac. Pogotovo ako nam prođu ovaj i sljedeći bull run više manje po planu i onda jednog dana odlučimo izaći s većim novcem. Porez nema problema, platim po pravilima, ali kako dokazati da ne pereš lovu. Zato razmišljam da bi trebalo ipak čuvati maksimalno transakcija pa vidjet jednog dana što raditi ako raditi.
Da, pogotovo kada razmisliš kako dokazati prihode od recimo signature kampanja na ovom forumu.
Što ćeš reći u poreznoj?
Pa eto, pisao sam neke postove na nekom forumu, plaćali me za to u bitcoinima, koji su u međuvremenu porasli 100 puta u vrijednosti i eto ja sada imam milijun kuna
Baš me zanima kako bi u poreznoj reagirali na jednu takvu priču!?
Vjerojatno bi tražili potpisani ugovor o radu, isplatne liste, ime firme koja ti je isplaćivala i njezin OIB, državu podrijetla tvog poslodavca...
A ti ćeš reći. a znate to je bio neki tip na forumu, ne znam mu ni pravo ime, ni iz koje je države, ništa...
Logičan zaključak u poreznoj će vjerojatno biti da muljaš i da si trgovao oružjem ili drogom
Ispričavam se ako sam malo ciničan.