Sada to više nije moguće bez posebnog odobrenja banke, i koliko mi je poznato po iskustvima za koja znam, više-manje bez problema će ti povećati iznos do cca. 1M na upit i nakon što objasniš zašto ti treba, a za više od toga ćeš morati ići u poslovnicu, objašnjavati zašto ti treba, čekati dan-dva da risk to odobri i slično. Pretpostavljam da dio toga ovisi koliko novca vrtiš preko računa, ali za bitcoinere koji si misle izvući profit s exchange-a na tekući, pa kupiti jahtu ili Lambo, čisto da znate.
Njihova priča je da su ti eto omogućili da si radi sigurnosti smanjiš mjesečni limit, valjda da ti žena ne potroši, ali zanimljivo kako ne predviđaju da si ga imaš potrebu povećati. Uglavnom, not your wallet, not your money.
Jao kako mrzim banke... Jasno mi je da im trebaš najaviti ako želiš dići veću količinu novaca (npr. preko 100-200 tisuća kuna) jer sigurno nemaju u svakoj poslovnici toliko love da mogu 10 klijenata isplatiti po nekoliko stotina tisuća kuna. To razumijem... Ali ako na računu imam XY milijuna kuna i želim dići 2 milijuna kuna, kakav risk to treba odobriti? To je moja lova i ako ju želim potrošiti na kurve, potrošit ću ih na kurve i ne želim da mi netko treba odobriti da mogu potrošiti svoju lovu. Zbog takvog načina poslovanja jedva čekam da kripto barem dijelom zamijeni banke i da postane normalno da plaću primam u nekom stablecoinu na svoj wallet. Zapravo, teoretski se to i sad može na način da plaću odmah zamijeniš za neki stablecoin, ali onda to povlači natezanje s poreznom, FIFO i ostale pizdarije...