ja tylko patrze czy wytrzyma 20K jak nie to bedzie retest 18K i wtedy bede myslał dalej
zastanawiam sie na ile prawdopodobne jest 10K lub mniej dla BTC? czy az tak źle nie bedzie?
nie wiem ale nie widze jakoś przyszłości dla BTC jezeli cos sie nie zmieni, a nie liczył bym juz na to, kiedys miałem jakąś nadzieje związaną z LN, pózniej kontraktami, safe heaven digital gold, ogólnym rozwojem, adopcja
aktualnie jestem coraz bardziej sceptycznny, powiem wiecej - nie widze juz tego, jedynym co trzyma BTC jest silny i bezpieczny blockchain, ale to sie moze zmienic kiedy kopanie przestanie byc opłacalne lub chociaz mocno spadnie, wtedy co pozostanie?
a aktualnie kopanie BTC jest najmniej opłacalne a trudnośc wydobycia rekordowo wysoka...
Jest to wątek o cenie BTC, więc pozostańmy lepiej przy niej
Patrząc tylko na cenę - 20k - to dno już jest -70% po mizernej hossie i przebicie ATH poprzedniej bańki to wystarczająco na dno. Patrząc na zachowanie ceny, to nie przypomina ono dna. Patrząc na otoczenie (SP500 dopiero 20% od ATH, przed nim jeszcze kolejne 40% jeśli miałby się powtórzyć scenariusz z kryzysu 2008). Moim zdaniem jednak trzeba patrzeć bardziej na otoczenie. Jeśli w usa zacznie rosnąć bezrobocie (dane są publikowane co miesiąc, najbliższa publikacja 8go lipca), to będzie natychmiastowym impulsem do wzrostu dla akcji, które wyceniają scenariusze na przyszłość (kolejny rok, dwa, pięc), a rosnące bezrobocie dziś jest oznaką, że gospodarka hamuje, a to działa studzaco na inflację (m.in spada tempo cyrkulacji), a to będzie pretekstem do luzowania polityki pieniężnej w niedalekiej przyszłości. Jeżeli chodzi o otoczenie, to do tego momentu niestety chyba albo bokiem albo dołem. Ale jak dołem jak już 20k
i 70% od ath