Obstawiam 20.5k. Tak tez ustawiam swoje w miarę duże zlecenie zakupu. Na USDC, widać duży volumen i pewnie ktos kto ma swoje 25% portfela w stablecoin, to sobie teraz dokupuje powoli btc po zniżce.
Obstawiam tez ze to bedzie raczej flash crash. Trzeba teraz zejść nisko z SP500 i crypto market capem, bo jeszcze trochę i będzie polowa czasu do kolejnych wyborów w usa. Zanim dojdziemy do wyborów, to trzeba ludzi przekonać, ze się kryzys pokonało a to oznacza, ze może być flash crash i potem powoli w gore.
Celna uwaga. Oczywiście o ile będzie się dało napompować rynki bez wywalenia inflacji na 20%.
Ktoś tu pisał o tym, że będzie jeszcze większy wolumen i większa kapitulacja, a ja się sprzeczałem, jednak nie miałem racji. Kurs zszedł już mocno pod ema 200 na 1 w, niektórzy wieszczą że to koniec 11 letniego cyklu wzrostowego na btc.
Możliwe. SP500 jest obecnie 22% od ATH i wszystko wskazuje na to, że własnie tu zamknie się świeczka dzienna co oznacza, że oficjalnie jesteśmy w bessie, a nie licząc covid panic sell, ostatnio takie coś mieliśmy w 2008 roku po czym sp500 odpoczęło kilka dni a potem zwaliło się o kolejne ~50% w pół roku. Bitcoin jeszcze tego nie widział a cała historia bitcoina to jedna wielka hossa na rynkach. Możliwe, że przed nami kilka lat bessy i dołek na poziomie 5k$ chwile po tym, jak microstrategy dostanie margin call albo nie będzie w stanie rolować długu bo nikt nie będzie chciał dotykać śmieciowych obligacji, jakimi pozyskali kapitał, bo rządowe będą płaciły 10%.
Ale mam nadzieję, że tak czarnego scenariusza nie zobaczymy.
obecne poziomy wydają się niesamowicie tanie. Kusi by brać. JEsteśmy tylko malutki kroczek od poziomów jakie bitcoin widział w 2017 roku podczas ATH poprzedniej hossy. 5 lat temu. Ale po wykresie nie widze, by było to dno.
i dalej lecimy w dół, co oczywiście nie ma znaczenia dla wszystkich hodlwrów i diamond hands, a jednocześnie sprawia wiele przyjemności uczestnikom sygnaturek w BTC
Najlepsze DCA