Pages:
Author

Topic: Pospekulujmy o aktualnej i przyszłej cenie BTC. - page 21. (Read 16380 times)

legendary
Activity: 2744
Merit: 1708
First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold
Dodam jeszcze, że zamknęliśmy wczorajszą dniówkę powyżej 50 DMA po raz pierwszy od kwietnia...

24K na liczniku i wygląda to dobrze, czekam na 28K

cholera wie jak to jest z tym Tetherem i czy atak sie uda, moze to byc (i pewnie jest) tylko FUD, żeby wyrwać ostatnie tanie BTC od słabych rąk

jestem ciekaw jak ten atak ma wygladać? w jaki sposób chcą zniszczyć Tether?

jedynym sposobem jest chyba wycofanie i wymiana do USD wiekszosci/wszystkich funduszy (USDT), jakie sa w obiegu aktualnie, żeby sprawdzić peg?

juz kiedys próbowali tego samego, były nawet prowadzone kampanie reklamowe, namawiali wtedy ludzi zeby wycofywali swoje krypto z giełd, myśle, że to jedyny sposób
legendary
Activity: 2156
Merit: 1622
tak wiec mamy break out i tak jak pisze Tytanowy mój target to 28K

Dodam jeszcze, że zamknęliśmy wczorajszą dniówkę powyżej 50 DMA po raz pierwszy od kwietnia. Wygląda to dobrze w krótkim i średnim termine. Zobaczymy jak się temat rozwinie. Wciąż obawiam się tego, że ogromna proca każdego dnia naciągana jest coraz bardziej - mówię o tetherze i ewentualnym ataku - https://bitcointalksearch.org/topic/--5404591

legendary
wykres czterogodzinny BTC/USDT

jak bedzie break out kupuje więcej, dosłownie to napisałem i wykres BTC juz wyglada tak

tak wiec mamy break out i tak jak pisze Tytanowy mój target to 28K
legendary
Z tego co mi się wydaję profil wolumenowy pokazuj miejsca gdzie był największy obrót a nie gdzie są zlecenia, ale ręki nie da sobie uciąć. Zlecnia sa  z giełd Binance , bitifinex, kraken, bitmex, coinbase pro. I faktycznie w tym przypadku są to zlecnia na sprzedaż, pomyliłem się. Heat map jest z https://bitcoinwisdom.io/the-heatmap wydaję mi się, że akurat chyba ty nawet tą stronke nam pokazałeś.

tak tak, masz rację. profil wolumenowy wskazuje ile transakcji odbyło się po cenie x, w przeciwieństwie do zwykłego wolumenu, ktory pokazuje ile transakcji odbyło się o dacie X. Chodziło mi tylko o to, że bardziej ufam temu wskaźnikowi, niż zagregowanemu orderbookowi, który można łatwo zmanipulowac przez spoofing albo zlecenia oczekujące na pump and dump albo fat finger error, które znikają jak cena dochodzi do poziomu.

uwaga, dziś wracamy do klina na tygodniówkach. Jeśli wybicie dołem z klina było fakowe, to wybicie górą blisko tzw. apexa daje nam target ... 69k!. Oczywiście wątpliwy i to bardzo ale warto też dodać, że wróciliśmy ponad 200 WMA, pierwszy solidny opór to 28-30k (poprzednia konsolidacja i linia klina), potem 40k (powrót do flagi).

Tylko tak. Jako, że to świeczki tygodniowe to by się jeszcze przydało zamknięcie tygodniówki na dużym wolumenie, a do tego jeszcze nam brakuje 6 dni Smiley
member
Activity: 97
Merit: 29
Poziom 25 tyś pokazuje dużo orderów na zakup, prawdopodobnie tam się kurs zatrzyma. Ciekawe jest to, że ilość orderów znika gdy kurs się do nich zbliża, zupełnie jakby  ktoś chciał pokazać ja tam kupuję, a w ostatniej chwili wycofuję zlecenia.
Najpewniejszym sygnałem na relief rally będzie sygnał buy z Hash ribbon.
Wskaźnik PI cycle pokazał botom cykle.

Jeżeli są to zlecenia oczekujące, to są to zlecenia sprzedaży a nie zakupu. Z jakiej giełdy masz ten wykres? Moim zdaniem to ma spore znaczenie by analizować wolumeny i zlecenia oczekujace na największych giełdach, bo dużo łatwiej zmanipulować wygląd wykresu na małej giełdzie właśnie takimi zleceniami które pojawiają się i znikają.

Moim zdaniem również, jak mielibyśmy mieć teraz relief rally, to z 25k powalczymy, ale głównie z faktu, że jest to jakiś tam opór psychologiczny, bo rzeczywiste opory są dopiero przy 28-30k, co potwierdza profil wolumenowy:

Powyżej 23k jest praktycznie pusto aż do 28k.
Z tego co mi się wydaję profil wolumenowy pokazuj miejsca gdzie był największy obrót a nie gdzie są zlecenia, ale ręki nie da sobie uciąć. Zlecnia sa  z giełd Binance , bitifinex, kraken, bitmex, coinbase pro. I faktycznie w tym przypadku są to zlecnia na sprzedaż, pomyliłem się. Heat map jest z https://bitcoinwisdom.io/the-heatmap wydaję mi się, że akurat chyba ty nawet tą stronke nam pokazałeś.
legendary
Poziom 25 tyś pokazuje dużo orderów na zakup, prawdopodobnie tam się kurs zatrzyma. Ciekawe jest to, że ilość orderów znika gdy kurs się do nich zbliża, zupełnie jakby  ktoś chciał pokazać ja tam kupuję, a w ostatniej chwili wycofuję zlecenia.

Jeżeli są to zlecenia oczekujące, to są to zlecenia sprzedaży a nie zakupu. Z jakiej giełdy masz ten wykres? Moim zdaniem to ma spore znaczenie by analizować wolumeny i zlecenia oczekujace na największych giełdach, bo dużo łatwiej zmanipulować wygląd wykresu na małej giełdzie właśnie takimi zleceniami które pojawiają się i znikają.

Moim zdaniem również, jak mielibyśmy mieć teraz relief rally, to z 25k powalczymy, ale głównie z faktu, że jest to jakiś tam opór psychologiczny, bo rzeczywiste opory są dopiero przy 28-30k, co potwierdza profil wolumenowy:

Powyżej 23k jest praktycznie pusto aż do 28k.
member
Activity: 97
Merit: 29
legendary
Poziom bezrobocia bez zmian, wskaźnik zatrudnienia niski: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-08/us-job-gains-top-estimates-unemployment-rate-holds-at-3-6

Za to pod koniec miesiąca kolejna podwyżka stóp, pewnie o 0.75 punktów proc., a w kolejnych miesiącach możliwe, że będą mniejsze podwyżki.

Tak, brak wzrostu bezrobocia oznacza, że można spokojnie jeszcze podnosić stopy i wyciągać płynność z rynków. Czyli można się spodziewać dalszych spadków na rynkach lub konsolidację i ubijanie dołka.

ALE... Polecam kanał George Gammona, który omawia ekonomię w przystępny sposób.

https://www.youtube.com/watch?v=XaEj3HHFluo&ab_channel=GeorgeGammon

W filmiku wskazuje na ryzyka związane z umacniającym się dolarem (DXY) przy jednoczesnym spowolnieniu gospodarczym. Że fed może być zmuszony do luzowania polityki nie ze względu na wewnętrzne wskaźniki (bezrobocie, inflacja) a ze względu na zewnętrzne czynniki.

FED niczym Ferdek na wieży eifla. Wszędzie trzeszczy, gdzieś pęknie.
legendary
Activity: 3472
Merit: 1722
Co do obecnej ceny, to nie wygląda mi to na dno. Zobaczymy jakie dane przyjdą dziś z USA:
Patrząc na otoczenie (SP500 dopiero 20% od ATH, przed nim jeszcze kolejne 40% jeśli miałby się powtórzyć scenariusz z kryzysu 2008). Moim zdaniem jednak trzeba patrzeć bardziej na otoczenie. Jeśli w usa zacznie rosnąć bezrobocie (dane są publikowane co miesiąc, najbliższa publikacja 8go lipca), to będzie natychmiastowym impulsem do wzrostu dla akcji, które wyceniają scenariusze na przyszłość (kolejny rok, dwa, pięc), a rosnące bezrobocie dziś jest oznaką, że gospodarka hamuje, a to działa studzaco na inflację (m.in spada tempo cyrkulacji), a to będzie pretekstem do luzowania polityki pieniężnej w niedalekiej przyszłości. Jeżeli chodzi o otoczenie, to do tego momentu niestety chyba albo bokiem albo dołem.

Poziom bezrobocia bez zmian, wskaźnik zatrudnienia niski: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-08/us-job-gains-top-estimates-unemployment-rate-holds-at-3-6

Za to pod koniec miesiąca kolejna podwyżka stóp, pewnie o 0.75 punktów proc., a w kolejnych miesiącach możliwe, że będą mniejsze podwyżki.
legendary
Nayib Bukele nabija sie z Peter Schiff... Grin

Nayib Bukele ironicznie pokazuje Peterowi Schiffowi, dlaczego bitcoin ma przewagę nad tradycyjnymi bankami
https://bitcoin.pl/nayib-bukele-peter-schiff

a tak co powiecie na obecną BTC cenę ... zbliżamy się do granicy $22k i testujemy kolejne opory...
powtarzam to raz po raz - wszystko będzie dobrze Cool

Śmiech przez łzy Smiley Peter chwilowo nie ma dostępu do pieniędzy a Nayib stracił blisko połowę wartości dolarowej swojej inwestycji na spekulacji i kupowaniu spadających noży. Nie żebym krytykował Nayiba Smiley ale obu powinno być nie do śmiechu

Co do obecnej ceny, to nie wygląda mi to na dno. Zobaczymy jakie dane przyjdą dziś z USA:

Patrząc na otoczenie (SP500 dopiero 20% od ATH, przed nim jeszcze kolejne 40% jeśli miałby się powtórzyć scenariusz z kryzysu 2008). Moim zdaniem jednak trzeba patrzeć bardziej na otoczenie. Jeśli w usa zacznie rosnąć bezrobocie (dane są publikowane co miesiąc, najbliższa publikacja 8go lipca), to będzie natychmiastowym impulsem do wzrostu dla akcji, które wyceniają scenariusze na przyszłość (kolejny rok, dwa, pięc), a rosnące bezrobocie dziś jest oznaką, że gospodarka hamuje, a to działa studzaco na inflację (m.in spada tempo cyrkulacji), a to będzie pretekstem do luzowania polityki pieniężnej w niedalekiej przyszłości. Jeżeli chodzi o otoczenie, to do tego momentu niestety chyba albo bokiem albo dołem.

legendary
Activity: 3304
Merit: 8633
Crypto Swap Exchange
Nayib Bukele nabija sie z Peter Schiff... Grin

Nayib Bukele ironicznie pokazuje Peterowi Schiffowi, dlaczego bitcoin ma przewagę nad tradycyjnymi bankami
https://bitcoin.pl/nayib-bukele-peter-schiff

a tak co powiecie na obecną BTC cenę ... zbliżamy się do granicy $22k i testujemy kolejne opory...
powtarzam to raz po raz - wszystko będzie dobrze Cool
legendary
Najbardziej krwawe miesiące (>25% spadku) przeniesione na wykres bitcoina (świeczki miesięczne).

Nie lubię porównywać baniek, ale widać, że krew jest po dużych wzrostach, gdy pęka bańka. Mieliśmy to w maju 2021. Kolejna mocna czerwona jest w trakcie kapitulacji, gdy rynek traci ostatnią nadzieję - styczeń 2015, listopad 2018 i czerwiec 2022. Jeśli scenariusz miałby się powtórzyć, to czeka nas kilka miesięcy konsolidacji przed odbiciem i powiem wam, że pewnie magicznym zrządzeniem  losu zaczną wtedy pojawiać się pierwsze pozytywne informacje z gospodarki.
legendary
Crypto Swap Exchange
w tym miesiącu BTC zanotował największą stratę w % od czasu, gdy w 2013 roku ta statystyka została zapisana

member
Activity: 373
Merit: 37
Ziarnko do ziarnka .... Dzisaj 30 -sty jutro pierwszy z technicznego punktu widzenia to świece miesięczne , po zmiksowaniu wystawili na sprzedaż więc na pewno jeden z bodźców
legendary
ale ten hack ma już kilka dni i podobno stoi za nim północnokoreańska grupa hakerska lazarus.

tak zgadza się, to nie jest nowy news, wiec aktualny drop ceny BTC nie jest/powinien być tym spowodowany

On Thursday June 23rd, the Horizon bridge was exploited by one or more individuals, draining the bridge of approximately $100MM worth of Ethereum tokens.

https://twitter.com/stse/status/1540765587583823872
legendary
Crypto Swap Exchange
Jest właśnie hack na most Harmony One mixowany w Tornado Cash (100 000 000 $)

ale ten hack ma już kilka dni i podobno stoi za nim północnokoreańska grupa hakerska lazarus. ta sama grupa przeprowadziła też jeden z największych hacków w sektorze defi na Axie Infinity w marcu tego roku.

Micro Strategy CHWALI się że kupuje BTC za 10 000 000 $

( 900 / Dzien x 19 000 $/BTC = 17.100.000 USD)

Ot i stan rzeczy

el salvador z pewnością skorzysta z okazji i w najbliższych dniach kupi 3-cyfrową liczbę BTC po tej cenie
member
Activity: 373
Merit: 37
Jest właśnie hack na most Harmony One mixowany w Tornado Cash (100 000 000 $)

Micro Strategy CHWALI się że kupuje BTC za 10 000 000 $

( 900 / Dzien x 19 000 $/BTC = 17.100.000 USD)

Ot i stan rzeczy
legendary
...

my tu gadu, gadu, a Bitcoin juz po 19.000USD!!!

leci na dół, jak 18 nie wytrzyma...
legendary
https://news.bitcoin.com/a-string-of-200-sleeping-bitcoins-from-2010-worth-4-27-million-moved-on-friday/
To dopiero można nazwać utratą wiary w przyszłość i poddaniem się. Albo ktoś znalazł stary hdd na strychu.

Takie transfery zdarzają się stosunkowo często i zawsze są "sensacją" i łatwym tematym, który przyciągnie wyświetlenia. Moim zdaniem po prostu jakiś kryptomilioner co kilka miesięcy wypłaca kilka milionów z bitcoina "na luksusowe życie" i jak mu się skończy to wyplaca znów Smiley

jak to jest z kopaniem aktualnie? ktoś się orientuje?

kto jest najmocniejszy aktualnie? jaka jest opłacalność?

https://en.macromicro.me/charts/29435/bitcoin-production-total-cost

https://www.blockchain.com/charts/hash-rate

Hashrate przy samym ATH, a opłcalność kopania jest taka, że minerzy przy obecnej cenie wychodzą na zero.
legendary

Duda prawde Ci powie, bo kto to wie tak na prawdę panie dyrektorze?

racja nikt juz tego nie śledzi, dzięki za ten filmik uśmiałem się z rana

Pages:
Jump to: