Mi też się wydaje, że ten korona wirus, to tylko taka wymówka, lub próba znalezienia na siłę powodu/winowajcy do ostatnich spadków na wszystkich giełdach, ale moim zdaniem korona wirus nie ma, aż tak dużego wpływu i na pewno nie jest głównym powodem ostatnich spadków.
Jak wiemy, kiedy wirus został znaleziony i pojawiły się pierwsze raporty, wszystko było w porządku i przez długie miesiące Bitcoin i inne instrumenty światowe, jak S&P500 czy akcje, szły cenowo do góry, pomimo kolejnych doniesień o "koronie" i coraz większego jej rozsiania na całym świecie.
Dopiero teraz, od kilku dni wszyscy mówią, że to wszystko wina wirusa i aż huczy we wszystkich mediach, ale mi się jakoś nie chce w to wierzyć.
Gdyby to była prawda to od pierwszego momentu po wykryciu, lub w pierwszych tygodniach widzielibyśmy, jakikolwiek wpływ na ceny, na różnych rynkach.
Ja nie zauważyłem nic, a co więcej BTC wystrzeliło w międzyczasie do ponad 10000$, tak samo, jak inne giełdy i rynki globalne cieszyły się niesamowitymi wzrostami od dłuższego czasu.
Nikt tego głośno nie mówi, ale Ameryka pompuje biliony dolarów w gospodarkę już od jakiegoś czasu i moim zdaniem, właśnie to jest powodem aktualnego stanu światowej gospodarki.