...Mam nadzieję, że 8800 wystrzyma, co pozowli nam zastanwiać się "co dalej" przy 12-14k$.
Widzę, że się zgadzamy, mi też to tak wygląda, jak byśmy jeszcze mieli testować aktualne wsparcie na 8800$, jeszcze ze dwa lub trzy razy przed jakimś konkretnym ruchem.
...ktoś wykorzystał ten moment do ubrania siebie w jednym kierunku a całego rynku przeciwnym...
Bardzo ciekawe spostrzeżenie, bo właśnie cały czas przeglądam wykres ceny BTC, na różnych interwałach czasowych i analizuje ten, jakby nie było historyczny i rekordowy ruch ceny, aż o 40%, przy tak złym rynku i ustawieniu wszystkich wskaźników. To co zauważyłem przyglądając się wolumenom, potwierdza Twoją teorię.
Nie było za wielkich wolumenów podczas tego ruchu, był strzał wolumen podskoczył na maksa i potem od razu spadł, aż o 65% długości kolejnej zielonej kreski i każda następna była już dużo mniejsza. Pomimo wszystko, to wystarczyło, żeby dźwignąć cenę do 8600$, później chwila konsternacji (dokładnie 4 godziny), no i rusza FOMO (sam wtedy dokupiłem
) i cena leci w zależności od giełdy nawet do 10800$, już na wysokim wolumenie. Idealnie potwierdzając powyższą teorię.
Ooo wypraszam sobie
Co zostało przepowiedziane?
Formacja barta (pionowa ściana w 1 kierunku, konsolidacja a następnie pionowa ściana w przeciwnym) do 10k, która odpali w ciągu maksymalnie 1 tygodnia. Dokładnie taką pionową ścianę zobaczyliśmy i doszliśmy do ceny 10300$.
Ale szkoda, że wtedy nie wrzuciłeś tego screena. Ja zawsze uważałem
Formację Barta za żart, a tu wychodzi na to, że ukuł nam się nowy zwrot, który na dodatek jest zupełnie poprawny w szczególności, kiedy rozmawiamy o BTC, jak widać na obrazku Bart wpisuje się idealnie.
Oczywiście, jak zawsze zwracam honor
.