Pages:
Author

Topic: Pospekulujmy o aktualnej i przyszłej cenie BTC. - page 52. (Read 16416 times)

legendary
Activity: 2744
Merit: 1708
First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold
Trzeba przyznać, że chyba nas wszystkich BTC bardzo pozytywnie zaskoczyło, chociaż nasi doświadczeni w bojach koledzy jak @TytanowyJanusz czy @Malevolent przewidzieli taką możliwość w predykcjach. Ale nikt nie przypuszczał, że to będzie taki strzał, dosłownie w godzinę cena podskoczyła z 7300$ do 8500$, żeby później dobić do 10400$ przez kolejne 4 godziny.
Aktualnie cena BTC znajduje się na poziomie 9500$.

Kurz trochę opadł, cena BTC od kilku godzin zwolniła, wolumeny się zmniejszyły, to może pora na krótkie podsumowanie.

No właśnie, tylko co się właściwie stało i czemu taki zwrot akcji?
Przecież dopiero co mieliśmy Death Cross, a to przecież, jest jeden z najbardziej niedźwiedzich wskaźników. Ja właśnie tu się doszukuje odpowiedzi. Myślę, że jacyś duzi gracze zainwestowani w BTC, nie chcieli dopuścić do potwierdzenia Death Cross, ponieważ mogło by to spowodować kolejne spadki i miesiące rynku niedźwiedzi, spadek wartości BTC nawet do 5500$ albo i niżej.
No i na pewno "short squeeze" wyczyściła masę niedoświadczonych graczy z dźwignią obstawiających "pewne" spadki, ale kto na tym zarobił musicie odpowiedzieć sobie sami.

A może to tylko straszny bear trap?
legendary
Activity: 3304
Merit: 8633
Crypto Swap Exchange
edit: Chyba jednak bardziej przychylam się ku formacji barta i szybkiego powrotu do 10 000!

Chyba jednak ktoś to przewidział Smiley Post edytowałem wczoraj parę godzin po udanej obronie 7300$ (BTC/USDT z binance).

gratuluje!!!!

zblizamy sie bardzo wielkimi krokami do tych 10k Shocked
legendary
Activity: 2156
Merit: 1622
edit: Chyba jednak bardziej przychylam się ku formacji barta i szybkiego powrotu do 10 000!

Chyba jednak ktoś to przewidział Smiley Post edytowałem wczoraj parę godzin po udanej obronie 7300$ (BTC/USDT z binance).
legendary
Po spadku z $10k do $8k ciężko było być nastawionym optymistycznie, jak spadnie wyraźnie poniżej $6k to może czekać nas promocja na poziomie zeszłorocznego ATL.
...Jeżeli w ciągu najbliższego tygodnia nie wrócimy ponad 8000 $ to prawdopodobnie w ciągu max miesiąca przetestujemy 6000...
...Moim zdaniem zobaczymy zaznaczoną  przeze mnie cenę 6000$, ponieważ jest kolejnym silnym historycznym wsparciem.
Albo cena BTC zawróci z tego miejsca, bo też jesteśmy aktualnie w najniższym punkcie kolejnego wsparcia na 7400$...

Miałem pisać zaraz po Waszych predykcjach, że jak wszyscy myślimy, że cena BTC spadnie, to na bank stanie się coś zupełnie odwrotnego, ale jako, że nie chcę pisać jeszcze więcej niż aktualnie, to się powstrzymałem i później już o tym zapomniałem. A tu właśnie BTC sprawdza moją zapomnianą prognozę i zachowuje się zupełnie odwrotnie niż można by przypuszczać, biorąc pod uwagę wszystkie znane nam czynniki, fakty i ostanie ruchy cen . Właśnie od kilku godzin cały krypto market jest na zielono i wszystkie alty pompują do góry łącznie z BTC.

O co chodzi? Czego nie widzimy? Co nam umyka? Kolejna manipulacja, żeby zamknąć oczywiste zakłady z dźwignią  na spadki?

To fakt, że każdy z nas zostawił sobie furtkę i przewidział, że cena może wrócić, ale prawdę mówiąc kto w to wierzył, patrząc na aktualną sytuację na rynku?

...jak spadnie wyraźnie poniżej $6k to może czekać nas promocja na poziomie zeszłorocznego ATL.
...Chyba jednak bardziej przychylam się ku formacji barta i szybkiego powrotu do 10 000! - max 1 tydzień. Jeśli to nie nastąpi to będziemy się walić co najmniej do 6000.

A faktycznie nie zauważyłem, zwracam honor.

Pomimo wszystko macie jakieś wytłumaczenie na to co się właśnie stało, na ryku kryptowalut? Jest jakiś news, o którym nie wiem?
legendary
Po spadku z $10k do $8k ciężko było być nastawionym optymistycznie, jak spadnie wyraźnie poniżej $6k to może czekać nas promocja na poziomie zeszłorocznego ATL.

Mam podobne predykcje. Jeżeli w ciągu najbliższego tygodnia nie wrócimy ponad 8000 $ to prawdopodobnie w ciągu max miesiąca przetestujemy 6000. Potem wracamy do rozpaczy jeśli 6000 nie wytrzyma

edit: Chyba jednak bardziej przychylam się ku formacji barta i szybkiego powrotu do 10 000! - max 1 tydzień. Jeśli to nie nastąpi to będziemy się walić co najmniej do 6000.
legendary
Activity: 3472
Merit: 1722
legendary
No i się zesrało.

Po ponad 3 tygodniowym balansowaniu na wsparciu BTC w dniu dzisiejszym zanurkowało z 8000$ aktualnie do 7400$. (jak zacząłem edytować błędy po jakiejś chwili było już 7300$)

Coś mi się wydaje, że to dopiero początek spadków, czyli pierwsza z 3 dniowych czerwonych dildasów, jakie nas czekają w kolejnych dniach.

Oczywiście wszystkie alty podążyły za BTC i mamy dzisiaj czerwony dzień na giełdach krypto, jak za komuny 1 maja  Wink.

Moim zdaniem zobaczymy zaznaczoną  przeze mnie cenę 6000$, ponieważ jest kolejnym silnym historycznym wsparciem.

Albo cena BTC zawróci z tego miejsca, bo też jesteśmy aktualnie w najniższym punkcie kolejnego wsparcia na 7400$.

A co Wy o tym myślicie? Wszyscy czekaliśmy na ten ruch, więc co dalej?
legendary
No i jak panowie (bo pań na razie brak  Wink), jakieś predykcje co do ceny BTC? A może komuś coś się przyśniło  Cheesy Huh

Wyglądało że dość mocno odbije od tych niskich poziomów 7700$ do 9000$, jak by wskazywała 200EMA ale doszło, tylko do 8300 i znowu zaczyna powoli spadać.

Ja myślę, że jeszcze cena BTC spadnie do 6500$, co Wy na to?
legendary
Dalej tak myślisz? Bardzo możliwe, że to wina grubego palucha i bym się zgodził bez dyskusji gdyby nie dzisiejsza powtórka, tylko tym razem z czerwoną świeczką, która zbiła cenę błyskawicznie z 10900 do 10300$. Praktycznie taki sam ruch jak ostatnio tylko, że o wiele silniejszy. Od ostatnich 24 godzin byki trzykrotnie podchodziły do przebicia oporu na 10900 ale nie byli w stanie, pomimo dużej siły i dużych orderów kupna (buy walls).

Jeden odosobniony przypadek jeszcze bym zrozumiał ale to się zaczyna dziać regularnie. Zobaczymy co będzie dalej?

Ja myślę, że cena spadnie do 10000 - 9250$ w najbliższych dniach, jeżeli te dziwne zachowania, to nie manipulacja, tylko grube paluchy albo błędy początkujących, bogatych trejderów no i opór na 10900$ okazał się o wiele za mocny. Siła z jaką niedźwiedzie zbili cenę daje mi podstawę aby myśleć o następnych dwóch długich, czerwonych świeczkach. Mam nadzieję, że wsparcie na 9300$ będzie na tyle mocne, że nie zobaczymy na razie jeszcze niższej ceny.
legendary
To był jednominutowy błąd dużego palucha Smiley Całe pump and dump mieści się w 1 minutowej świeczce. Ktoś postawił 3000 BTC PKC zamiast 300 i poszło zielone dildo Smiley Raczej nic więcej nie można z tego wyciągnąć. Ewentualnie atak na stopy na shortach. Nie traktowałbym tego proroczo.

legendary
Na BTC dzisiaj znowu zagrania pod zamkniecie stop losów i biednych kont z zakładami na dźwigni  Wink.

Cena po raz trzeci atakowała opór na 10900$ i wydawać by się mogło, że byki mają wystarczającą siłę kiedy cena wystartowała z 10400$ do 10900$ w przeciągu godziny. Jednak tak szybko jak poszła do góry, opadła na dół i po dosłownie kilku minutach z 10900$ zrobiło się z powrotem 10400$.

Według moich przewidywań cena powinna iść na dół do 10200 lub 10000$ w najbliższych godzinach, więc ten zryw bardzo mnie zdziwił. Chociaż zdarzały się już podobne wybicia, które się utrzymały, a nawet cena poszła dużo wyżej ale tym razem mam raczej pewność, że tak nie będzie.

Cena BTC aktualnie jest na 10500 i znowu idzie do góry. Jestem ciekaw czy moje przypuszczenia się sprawdzą? Czy jednak byki pokażą rogi i 10900$ zostanie pokonane?

Bardzo bym chciał, bo jednak jestem perma bulem i długie zielone dilda cieszą mnie, jak małe dziecko grzechotka  Grin.
legendary
...Ciekawe po jakim czasie zablokowali wypłaty.

Nie ma podanych do tej pory żadnych szczegółów, jeżeli chodzi o transakcje lub powód tego niesamowitego spadku ceny BTC do 1$.

Zazwyczaj takie dziwne przypadki są dobrze zweryfikowane, prześledzone i wyniki podane do opinii społecznej.

Już nie raz czytałem takie raporty z giełd lub firm po ataku hackerskim albo jakichś manipulacjach na rynku. Ciekawe czy BitMax, też się podzieli wiedzą na ten temat?
legendary
...Jestem ciekaw ilu osobom udało się wypłacić i czy Bitmax będzie próbował ich ścigać, bo z tego co widzę jest wymóg KYC do wypłat, więc mają ich dane jak nie kupili od kogoś konta.

Tak dobrze zgadujesz i będą, a dokładnie, już ścigają wszystkich szczęściarzy, którym się udało kupić.

Jak ktoś zdążył wypłacić to może być ciężko, nawet mając dane takiej osoby, w końcu raczej nie ma tutaj nic nielegalnego, więc pozostaje im droga cywilna, prawdopodobnie chodzi o różne kraje, więc póki kwoty nie za wysokie to pewnie wezmą na siebie straty. Ciekawe po jakim czasie zablokowali wypłaty.
legendary
Nie no wydaje mi się, że przywrócą wszystkie salda sprzed "ataku" i tak to się skończy. Problemem mogą być ci, co zdążyły wypłacić. Całość jednak nie trwała kilkanaście minut. Były to głównie tiki. Nagłe trzepnięcie i wybranie przez rynek. Nie ma takiej ilości BTC za 1$, której aktywny rynek i setki botów tradujących nie wybrałby przez 1 sekunde Smiley Możliwe, że nikt nie wypłacił, bo trudno jest mi wyobrazić sobie by Bitmax miał takie słabe systemy by nie wyłapały takiego ewenementu i nie zablokowały wypłat.

Kiedyś na binance (02.07.2018) był atak hakerski na klientów przy pomocy strony od phishingu. Dane API były kradzione przez tygodnie i wykorzystane w 1 momencie tak by nikt nie zdążył zareagować. Haker wykupił walutę SYS a następnie ustawił zlecenie sprzedaży bardzo wysoko na wielu swoich kontach po czym zhakowanymi kontami zaczął dokonywać zakupu. Cena sys urosła z 1SYS = 0,00003BTC do 1 SYS = 96 BTC (~+320 mln %). Momentalnie algorytm binance wykrył nietypowe zachowanie. Wstrzymał wypłaty i cofnął wszystkie transakcje pozostawiając hakera gołego. Nikt nie stracił środków. Pozostała jedynie pamiątka po całej akcji na wykresie SYS/BTC.

A przypomnę, że binance cała sytuacja nie dotyczyła. Zhakowani zostali klienci. Równie dobrze binance mógł ucieszyć się z dodatkowej prowizji od obrotu i olać sprawę. A jednak pokazał jak ceni sobie bezpieczeństwo i jak dobre ma systemy pilnujące nie tylko ich środków ale również środków klientów.
legendary
...Jestem ciekaw ilu osobom udało się wypłacić i czy Bitmax będzie próbował ich ścigać, bo z tego co widzę jest wymóg KYC do wypłat, więc mają ich dane jak nie kupili od kogoś konta.

Tak dobrze zgadujesz będą, a dokładnie, już ścigają wszystkich szczęściarzy, którym się udało kupić. Czasem warto mieć ustawione właśnie takie niskie ordery na wypadek takiej sytuacji.

BitMax ogłosił, że będą cofać wszystko do momentu kiedy było ok ale już powstają kontrowersje, bo zamknęło masę orderów na dźwigni, do których Bitmax ma się dopiero ustosunkować.

Czyli jak kupiłeś tanio, to Ci zabiorą ale jak straciłeś na dźwigni z tego samego powodu, to już nie będzie tak łatwo odzyskać straconej inwestycji.

Może się mylę, bo aż wierzyć się nie chce, żeby taki przekręt mógł przejść.
legendary
Czyli ceny z początku 2011 w przypadku BTC i ceny z początku ICO w przypadku ETH, niezła promocja Smiley

Jestem ciekaw ilu osobom udało się wypłacić i czy Bitmax będzie próbował ich ścigać, bo z tego co widzę jest wymóg KYC do wypłat, więc mają ich dane jak nie kupili od kogoś konta.
legendary
Podsumowując, to na prawdziwych giełdach (np. binance) nie zobaczysz moim zdaniem takich manipulacji (ruszanie wykresu niezgodnie z historią transakcji)

Dopiero co o tym rozmawialiśmy, a tu właśnie na giełdzie BitMax można było kupić Bitcoina za 1$ przez kilkanaście minut.

Nawet jest artykuł na Bithub.pl z czytelnym tytułem:
Bitcoin za 1$ | Euforia i stan przedzawałowy podczas incydentu na BitMax
.

Najlepsze jest wytłumaczenie i final całej sprawy, cofnięto tranzakcie i ogłoszono błąd ale starałem się znaleźć odpowiedź co to dokładnie za błąd i nie byłem w stanie.

Ja już bym na tej giełdzie więcej nie handlował to oczywiste.
legendary
Obserwuję cenę Bitcoina od tak dawna i muszę się przyznać, że przestaje cokolwiek rozumieć.

Cena ciągle spada pomimo tego, że nie powinna lub chociaż powinno to być o wiele trudniejsze. Cały czas, są dość duże ordery kupna, na różnych pułapach cenowych, poniżej aktualnej co powinno wystarczyć, żeby ją chociaż ustabilizować (zatrzymać), a już na pewno nie powinna z taką łatwością spadać coraz niżej. Wygląda to tak, jakby ktoś celowo sprzedawał duże ilości Bitcoin na giełdach ale nie używając dużych orderów (ścian) sprzedaży. Kiedy oglądam książki na kilku giełdach jednocześnie, po stronie kupna, jest zawsze kilka lub kilkanaście dużych zleceń: 30, 50 czy 100BTC, a po stronie sprzedaży, jedna lub najwyżej kilka małych pozycji, po 10 czy 20BTC max. Zdawać by się mogło, że to powinno wystarczyć, żeby chociaż zatrzymać cenę na aktualnym pułapie ale za każdym razem wszystkie ordery kupna zostają wypełnione i cena spada coraz niżej. Dziwne, bo jest to zupełnie odwrotne zachowanie niż do tej pory. Kiedyś pierwszym i najbardziej oczywistym podejrzanym byłby Tether i manipulacja rynku. Teraz pewnie też jest podobnie (manipulacja), tylko ciężko wskazać winnych.

Jeśli się nie mylę, to patrząc na ordery cena Bitcoina dojdzie do 9700 lub 9800$ i znowu spadnie, do 9300$ testując po raz drugi wsparcie. Miejmy nadzieję, że go nie pokona.
legendary
...Podsumowując, to na prawdziwych giełdach (np. binance) nie zobaczysz moim zdaniem takich manipulacji (ruszanie wykresu niezgodnie z historią transakcji)

Oczywiście, dlatego piałem o giełdach
...Tradesatoshi, Cryptopia, nova czy Livecoin...
Giełdy, którym ufam i trzymam tam dość pokaźne sumy do trejdingu to Coinbase, Coinbase Pro, Binance, Kraken i to wszystko.

Mam konta na innych oczywiście ja Huobi, Okex, Bitfinex , Bittrex, Poloniex, itd. i korzystam lub korzystałem z nich w pewnym czasie, ponieważ niektóre monety były dostępne tylko tam.

Jeżeli chodzi o Huobi i Okex, jestem bardzo mile zaskoczony. Szczególnie, jeżeli chodzi o Okex i instant support w online czacie. Niespotykane normalnie chyba nigdzie. Naprawdę giełdy wysokiego standardu, jeżeli chodzi o obsługę klienta i same platformy do handlowania. Wszystko chodzi bardzo płynnie i nie miałem nigdy, żadnych problemów.
legendary
To przy okazji uzupełnij o sprecyzowanie w jaki sposób można sterować wykresem bez pieniędzy Smiley

Oczywiście to tylko wyssana z palca hipoteza ale takie giełdy jak Tradesatoshi, Cryptopia, nova czy Livecoin, które maja swoje wykresy, mogą zostawić sobie furtkę, żeby sterować wykresem. Oczywiście byłyby nieścisłości w order booku ale abstrahując od tego czemu nie zupełnie możliwe.

Zobacz giełdę Mercatox od samego początku lecą na zupełnie fejkowych wolumenach, wszyscy o tym wiedzą i nie ma jak coś z tym zrobić. Nawet CMC, miało to przez długi czas w poważaniu i pokazywało Mercatox i jego dane na swojej stronie, pomimo wielu skarg.

Kiedy Atlant był na Mercatox, to wolumen dzienne były około 100 tysięcy $ dziennie. Natychmiast spadł do praktycznie zera, kiedy ATL token został skreślony z tej giełdy. To dokładnie widać na wykresie ceny Atlant, jest stały wolumen około 100.000$ przez cały czas kiedy token był na tej giełdzie.

Jeżeli można w tak bezczelny sposób manipulować orderami i wolumenem, to czemu nie wykresem? Co miałoby ich powstrzymać?

Dodaj do tego jeszcze bitforex, coinbene i 90% innych. Bitforex to jest dla mnie król fake wolumenu. Top 20 cmc w wolumenie, a żeby zobaczyć tam prawdziwą transakcje to trzeba się nieźle naczekać. Za to fakowe wchodzą regularnie i stale w ten sam sposób. Pojawia się nowe zlecenie buy w orderbooku i od razu jest realizowane. Po kilkunastu sekundach to samo. Gołym okiem to widać i to aż boli, że można tak pogrywać. NA bitforexie widziałem opisaną przez ciebie sytuację w której wykres pokazywał spadek do ceny X, a w historii nie było transakcji o tej cenie. Ale to nie są giełdy na których się traduje, patrzy na wykresy, rysuje TA itp. Są to giełdy do zdumpowania bounty śmieciowych tokenów. Nieścisłości w wykresie są moim zdaniem zatem jedynie ich błędem a nie celową manipulacją. Oni doskonale wiedzą, że mają 5000$ prawdziwego wolumenu i 600 mln fakowego i takowa manipulacja nie da żadnych zysków.  Na binance, okex,  takie coś mogłoby przynieść zyski, ale znowuż na takich giełdach to nie przejdzie.

Podsumowując, to na prawdziwych giełdach (np. binance) nie zobaczysz moim zdaniem takich manipulacji (ruszanie wykresu niezgodnie z historią transakcji)
Pages:
Jump to: