Takich wykresów przecież powstaje tysiące, to że jeden się wstrzeli w przeszłe wydarzenia nic nie znaczy
Zgadzam się i zupełnie nie o to mi chodzi, tylko tak jak napisałem chciałem:
...porównać jak mocno predykcja się rozjechała albo że się sprawdza...
Dla czego?
No właśnie po to, żeby sprawdzić
, bo tak jak piszesz widziałem już takich wykresów setki, ale nigdy nie miałem przyjemności widzieć ich zaktualizowanych.
I to tyle.
...nie widzę żadnych powodów ekonomicznych dla których wykres miałby tak się zachować w przyszłości poza: "tak by wyglądało najładniej na wykresie logarytmicznym" ...
Dokładnie, ja też tak uważam i chyba nikt nie myśli, że cena musi się sprawdzić i podążać, właśnie za tym wykresem, chociaż oczywiście może i na pewno nie jeden wykres będzie w końcu trafiony, biorąc pod uwagę ile ich jest, tylko na samym Tradingview.
Z czystej ciekawości, chciałbym widzieć aktualizację tego wykresu, bo trzeba przyznać, że do momentu, w którym powstał, cena trzymała się wyrysowanego kanału bardzo dobrze.
Dodatkowo w tym wątku od miesięcy nikt nie chciał rozmawiać o cenie BTC, więc cenny jest każdy nowy post i chętny do dyskusji, nawet jeżeli mamy rozmawiać o najbardziej absurdalnych wykresach, a ten do nich nie należy.