~snip
vlasnici "silnih" projekata iz bilo koje uredjene drzave rade to kroz registrovanu firmu/kompaniju. Sprdnja drzava poput Srbije nije nikakav reper za bilo sta ozbiljno, ovde je svasta moguce.
mislim da se nismo razumeli, jedno je firma/kompanija koja predstavlja projekat, ja sam mislio na licnu imovinu vlasnika tokena, kao sto na primer, Elon Musk ima privatne akcije u okviru TSLA, tako i vlasnik nekog kripto projekta ima licnu imovinu u tokenima
evo npr. sta bi trebao da uradi Vitalik sa svojih 300,000 ETH, u slucaju da je Holandjanin, to je njegova privatna imovina, i morao bi platiti par miliona poreza na imovinu, svake godine, prema vrednosti 1.1., pa pitam da li je to tako za sve
Pa bas kada si spomenuo njih dvojicu... ja mislim da njih bole ona stvar! Imaju oni ljude koji to rade za njih!
Cak i ako nesto krene po zlu, nece oni da padnu sigurno, bice neki racunovodja "koji nije znao", pa ce da odlezi on to, za neku lepu platu...
Nije bitno koje si nacionalnosti (u ovom slucaju), bitno je gde ti je prijavljeno boraviste/prebivaliste, ili to isto samo za firmu! Ni ja nisam znao za razliku izmedju ta dva, ali sam silom prilika morao da naucim... slicno je za sve druge drzave, slicno, ali ne i isto...
prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio s namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost s mestom u kome se nastanio, dok je boravište mesto u kome građanin privremeno boravi van mesta svog prebivališta, duže od 90 dana.
Tako da tamo gde si prijavljen, ili tvoja firma, te zakone moras i da postujes! Mozda malo off-topic, ali to je to:
Kings of Cannabis (Full Length Documentary) -
https://www.youtube.com/watch?v=VwRIZHOHBLEI kaze taj Italijan u jednom trenutku da radi to sto radi u Italiji verovatno bi bio u zatvoru! Ali posto je u Holandiji, imaju firmu, sve je legalno, ima 50k pratioca na mrezama... i kao sto vidis, ide po svetu i zeza se, i to gde!