Ενημέρωση έγκυρη απο κλειστο γκρουπ του φεϊσμπουκ. Τυγχανει να γνωριζω Ολλανδικα και διαβασα τα ειδοποιητηρια που ελαβαν Βορειοι Βελγοι απο τις τραπεζες τους. Η μια ηταν η PNB Paribas την αλλη δεν την θυμαμαι. Για να μην τα πολυλογω, Βελγοι που εστελναν απο coinbase/kraken εμβασματα πανω απο 4999€ προς τους τραπεζικους τους λογαριασμους, κατ'εφαρμογη κανονισμου της ΕΚΤ υποκεινταν σε προσωρινο παγωμα του λογαριασμου τους. Η τραπεζα ζητουσε πειστηρια οτι τα λεφτα δεν προερχονταν απο παρανομες δραστηριοτητες. Σε περιπτωση δε, που τα στοιχεια δεν κρινονταν επαρκη τα στοιχεια του ατομου στελνονται σε μια υπηρεσια ελεγχου μαυρου χρηματος. Σε καθε περιπτωση δηλαδη δε στελνουμε sepa απο 5000€ και πανω γιατι θα πρεπει να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες.
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες φίλε, σε ευχαριστούμε! (κρίμα που δεν έχω merit να σου δώσω)
Άρα το παλιό όριο που ξέραμε (€10.000) έχει πέσει στο μισό πλέον και ποιός ξέρει αν θα κατέβει και άλλο...
Υποθέτω αν κάποιος έχει 2 λογαριασμούς μπορεί να τα σπάσει σε 2 x 4999 και είναι καλυμμένος (πλέον με τα CC βγάζεις 5000 μονομιάς).
Αν κάποιος ζει από τα κρυπτονομίσματα, τι δυνατότητες έχει για να πληρώσει τους λογαριασμούς του αν δεν μπορεί να στείλει τα λεφτά του στην τράπεζα;
Revolut και συναφείς υπηρεσίες.
Γίνεται δεκτή σχεδόν παντού (μόνο η ΔΕΗ δεν την δέχεται στο e-bill).
Εάν ζεις αποκλειστικά απο τα κρυπτονομίσματα και στέλνεις διαρκώς εμβάσματα στην Ελληνική τράπεζα δυσκολα θα αποφύγεις την έναρξη επαγγέλματος επιτηδευματία, ας μην ξεχναμε οτι απο τοτε που μπηκαμε στα μνημονια ολα ειναι πλεον ελεγχόμενα και δεν υπαρχει πλεον η εννοια του τραπεζικου απορρητου στον βαθμο που υπηρχε παλαιότερα. Προσωπικά για τετοια λογικα ποσα δεν εχω προβλημα γιατι δουλευω και εγω και η γυναικα μου και εμφανιζουμε εισοδηματα σε κοινη δηλωση. Είχα ρωτησει την λογιστρια μου τι θα κανω σε περιπτωση που καποια απο τα κρυπτο που εχω εκτοξευτουν (πχ 100.000 ευρω); Μου απάντησε οτι σε περιπτωση που θελεις να τα φερεις στην Ελλαδα (και οχι πχ στο πριγκιπατο του Μονακο...) θα πας να βρεις φορολογικο δικηγορο ο οποιος σε συνεργασια με το γραφειο μας θα κανονισει την υποθεση. Αν βγαλεις πολλα και δεν πας σε φορολογικο δικηγορο κινδυνευεις να σου παρει το 50-60% το κρατος με κατι φορους υψηλης περιουσιας, προκαταβολες φορου, προστιμα κλπ.
ΟΚ, γλιτώνεις το 50-60%, αλλά πόσο μπορεί να πέσει αυτό το ποσοστό με φορολογικό δικηγόρο;