Nie wiem, może się niezbyt precyzyjnie wyraziłem w poprzednim poście, powtórze więc jeszcze raz:
"czas to pieniądz" - po co każdy ma przeszukiwać OP kampanii (Szczególnie, że są one bardzo rozwlekłe), tylko po to, żeby znaleźć jakiś dyskwalifikujący czynnik gdzieś na samym końcu, jak może to zrobić jedna osoba, która i tak przegląda ten OP i dla której skopiowanie 2-3dodatkowych informacji nie powinno być żadnym problemem (powiedzcie szczerze ile trwa zrobienie ctrl+c/ctrl+v 2albo 3 linijek tekstu?) - liczyłem, że raczej podyskutujemy tu o tym które informacje powinny być podane (z jednego postulatu przekonaliście mnie, że można zrezygnować, ale na innych wciąż by mi zależało).
W ostateczności nie musi @TytanowyJanusz uzupełniać tych informacji w OP ale na prawdę bardzo by mi zależało, żeby znalazły się w zgłoszeniach.
Wy teraz macie w miarę dobre kampanie, więc prosiłbym o odrobinę zrozumienia.
Doskonale cię zrozumieliśmy. Jednak wydaje mi się, że Ty nas nie zrozumiałeś. Każdego interesuje co innego. By zawrzeć wszystkie dane jakie mogą kogokolwiek interesować, to trzeba by było przepisać OP. Odnalezienie w tym wielkim zgłoszeniu istotnych danych dla siebie osoby zajmie tyle czasu co odnalezienie się w wątku oryginalnym.
Kampanie otwierają się nieraz na kilka godzin. Chodzi tu o czas. O to, by zgłaszający mógł w 10 min siedząc na telefonie w autobusie dodać post informujący o wolnym miejscu a nie 2 godziny przygotowywał elaborat by zadowolić nim wszystkich. Wyszukując i przepisując połowę OP do ściśle określonego formularza.
Możemy usiąść i zastanawiać się które informacje dodać, ale jak sam zauważyłeś "czas to pieniądz" a obecne dane i możliwość szybkiego przekierowania do całego OP kampanii zadowoli 90% osób. Dodanie kolejnych 10 punktów zadowoli kolejne 5% osób (5% to osoby, których nie da się zadowolić :p ), co podwoi czas publikacji każdego postu (przez co ktoś kiedyś może się nie wyrobić ze zgłoszeniem do kampani). Skoro czas to pieniądz, to matematycznie nie opłaca się podwajać czasu tworzenia każdego zgłoszenia dla zadowolenia 5% użytkowników więcej.
Obecnie mamy z 10 kampanii, które spełniają kryteria z OP. Podejrzewam, że każdy zna już ich główne posty na pamięć i tylko czai się w progach kiedy manager napisze, że ma 1 dodatkowe miejsce. To kolejny argument, dla którego najistotniejsze dane (wolne miejsce w dobrej kampanii) jest kluczowe dla większości piszących tu stale użytkowników. (ja się czaję na bustadice, chipmixer i do swojej jakbym jeszcze nie był i znam OP na pamięc i chciałbym jak najszybciej wiedzieć o wolnym miejscu. Nowe kampanie pojawiają się raz na miesiąc i wtedy nawet jak z pozoru kiepska to i tak czytam całą, bo może ma poukrywane jakieś smaczki)
Poza tym, jak zaznaczył trafnie @wwzysocki nie zalecam zgłaszania się do kampanii bez dokładnego przeczytania całego OP.