Manager jest świetny - łatwo można z nim się dogadać, szybko odpisuje i w razie problemów stara się wszystko wyjaśnić (nawet jeżeli ktoś nagle dostanie red trust).
OOOO chłopaki - baczność!!! Najważniejszy head-hunter na forum zagościł na naszego lokala - dobrze wie gdze szukać nowych talentów
Zaszczyt
Wszyscy w rządku i mówimy grzecznie DZIEŃ ... DO ... BRY
Ta jest zajebista, ale problem jest taki, że nie ma aktualnie wolnych miejsc a tutaj mają być tylko takie (a tą stówkę dzielą przeważnie pomiędzy czterech więc jeszcze fajniej!
)
Myślę, że trochę trzeba zmienić zasady bo te najlepsze kampanie są zazwyczaj zajęte i tylko co jakiś czas zwalnia się miejsce a chodzi chyba o to żeby mieć wszystkie najlepsze kampanie bounty w jednym wątku.
To tylko taka moja sugestia a @TytanowyJanusz jest właścicielem tego wątku i zrobi co uważa za stosowne.
Masz racje. Większość dobrych jest stale zajętych i wolne miejsce zwalnia się tylko na 1 dzień po czym manager wybiera 1 osobę spośród 20 zgłoszeń. Celem tego wątku jest umożliwienie społeczności zawsze o tym wiedzieć i być wśród tych 20 osób. Tak, by każdy, kto właśnie zakończył swoją kampanię mógł wejść w ten temat i wybrać 1 kampanię z 4 rekrutujących a nie przeglądać 20 "dobrych" z czego tylko 2 rekrutują lub żadna. Sam widzisz. Nagle skończyła nam się kampania Rocket i nie czekałeś aż bustadice otworzy rekrutację dla 100$. Wziąłeś bitvest za 12$ bo właśnie rekrutował.
Przemyślę jeszcze kwestię listy dobrych kampanii, by ułatwić spot hunterom szukanie wolnych miejsc.
W zasadzie nie, ale.. jeśli kampania akceptuje posty z wszystkich działów, w tym z locala to skoro i tak piszę to wolę dostać przy okazji choćby te 5dolarów..
Możesz też po prostu grupować kampanie na Bardzo/średnio/ledwie opłacalne
W sumie tu idealna byłaby tabelka ( a może jednak pokusilibyśmy się o arkusz google calc?) , gdzie można byłoby łatwo odnaleźć sobie kampanię z odpowiednią kombinacją opłacalności i trudności.
Co do wymagań, to też fajnie jakby się w Twojej liście znalazły, bo jednak jak mówię, co innego jest nawet te nędzne 5dolarów za pisanie w naszym localu, a co innego choćby nawet i 50dolarów, ale - przy wymaganych kilkudziesięciu postach tygodniowo (albo kilkunastu dziennie ) na określony temat z użyciem wysokiego poziomu języka angielskiego..
Co do stawek to niektóre kampanie mają wynagrodzenie podzielone na TIERy - i czasami tygodniowo jest do zgarnięcia nawet 0,02btc - ale tylko dla pierwszego tiera, podczasgdy wolne miejsca są dopiero w piątym, gdzie dla max'a postów wychodzi ledwo dajmy na to 0,002btc
No i nie zapomijamy o zmienności kursu btc ;-)
Dałem Ci już Merity za inicjatywe i z chęcia dam więcej jeśli pochylisz się nad moimi postulatami ;>
Zmieniłem wymogi na 2 obowiązkowe i co najmniej 1 z 3 dodatkowych oraz dodałem do kampanii znaczniki, które informują, który z parametrów jest spełniony. Myślę, że to zadziała. Od dziś proszę również o dodawania tych znaczników do swoich zgłoszeń.
Co do arkusza, to jest max 3-5 kampanii spełniających kryteria, które obecnie rekrutują, arkusz raczej do tego się nie przyda (lista zawieta 4 kampanie i zgłoszenia ustały). W tym wątku ma być sama elita. Najlepsze co może być dla każdej rangi.
Co do kampanii, w których trzeba się piąć miesiącami po szczeblach dla 20$ w między czasie zarabiając 1$ zostawmy na inne wątki, chyba, że masz pomysł jak to zakwalifikować uwzględniając ryzyko zarabiania przez 2 miesiące po 1 $ a potem zakończenie kampanii w pierwszy tydzień po awansie na stawki 20$.
Tu chcę naprawdę samą elitę. Dopuszczam sytuację, w której przez pewien czas OP będzie puste, bo po prostu wszystko co dobre będzie pozajmowane.
Jak podobają wam się zmiany? Macie jeszcze jakieś sugestie? A może jakieś pominąłem?